Duurzame houtkachel, goed voor u

Duurzame houtkachel, goed voor u

Duurzame houtkachel, goed voor u

We willen allemaal dat de wereld groener wordt. Ons land wordt bedekt met zonnepanelen en windmolens wat groene energie oplevert. Het aanbod van deze weersafhankelijke groene energie is echter niet in balans met de hoge vraag naar (duurzame) warmte in de winter. Juist daardoor zijn fossiele brandstoffen nog steeds onmisbaar om onze huizen te verwarmen.

Gek genoeg heeft de natuur al lang een oplossing. Bomen zijn namelijk al eeuwen de accu’s van de zonne energie. Hout is in ruime mate voorradig, is CO2 neutraal, is super duurzaam en is onafhankelijk van de weersomstandigheden.

Ook nu energie steeds duurder wordt, vormen houtkachels een aantrekkelijk alternatief. Houtvuur biedt warmte en sfeer en hout is een betaalbare duurzame energiebron. Nadeel van het stoken op hout is de uitstoot van fijnstof. Oorzaak daarvan is dat het hout, bij gewone houtkachels, niet volledig genoeg verbrandt en roetdelen en fijnstof achterblijven.

Geholpen door The Future heeft Stokem Stoves financiering gekregen voor de ontwikkeling van een houtkachel die een hoger rendement heeft en tegelijkertijd de uitstoot van fijnstof en CO aanzienlijk beperkt. Hoe? Door een geavanceerd ontwerp met toevoeging van een tweede verbrander, die het naverbrandingsproces regelt.

Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door de SIR regeling vanuit de Provincie Noord-Brabant.
Interesse? Contact: Thomas Luimes