EduXR: Samen Bouwen aan de Toekomst van XR in het Onderwijs

Vorige week werd onze aanvraag voor het Interreg Vlaanderen-Nederland project EduXR Library ingediend, een grensoverschrijdend initiatief dat gericht is op de integratie van Extended Reality (XR) in het onderwijs. Het project richt zich met name op opleiders in de zorg- en energiesector in zowel Vlaanderen als Nederland. Het doel van EduXR is om samen met opleiders, studenten en partners een gedeelde XR-bibliotheek te ontwikkelen, evenals innovatieve XR-applicaties die de leerervaringen van de toekomst ondersteunen.

Samenwerking voor Innovatie

Met EduXR willen we de toegankelijkheid van XR in het onderwijs bevorderen door het aanbieden van gedeelde toegang tot innovatieve XR-applicaties. Dit stelt opleiders in staat om direct gebruik te maken van de nieuwste technologieën in hun lesmethodes, wat resulteert in meer interactieve en praktijkgerichte leermethoden. Het project beoogt de opzet van een dynamische community van XR-experts en opleiders, die gezamenlijk werken aan het verbeteren van onderwijsprogramma’s en het ontwikkelen van inspirerende en praktische tools voor het gebruik van XR in de klas.

Waarom Deelnemen?

Deelnemers aan het EduXR-project krijgen de kans om:

  • Gedeelde toegang tot innovatieve XR-applicaties die direct ingezet kunnen worden in het onderwijs.
  • Samenwerken met experts binnen een community van XR-specialisten en opleiders.
  • Inspirerende voorbeelden en praktische tools gebruiken om XR effectief in te zetten in hun lessen en trainingen.

Startdatum

Het project zal naar verwachting in het voorjaar van 2025 van start gaan. Opleiders, bedrijven en andere betrokkenen die werken met XR, of die geïnteresseerd zijn in de integratie van deze technologie in het onderwijs, worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit innovatieve ecosysteem. Samen kunnen we de mogelijkheden van XR in het onderwijs verder verkennen en de toekomstige generatie optimaal voorbereiden op de uitdagingen van morgen.

Partners en Betrokkenen

EduXR wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen verschillende vooraanstaande instellingen, waaronder Thomas More, VIVES University of Applied Sciences, Avans University of Applied Sciences, Zuyd Hogeschool, Curio, Syntra Antwerpen en Vlaams-Brabant, en Flux50. Deze partners werken nauw samen om het project te realiseren en XR-technologie te integreren in het onderwijs van de toekomst.

Doe Mee!

Ben je een opleider, werk je met XR, of wil je bijdragen aan een toekomst waarin leren écht interactief wordt? Neem contact met ons op of reageer op dit bericht om deel uit te maken van dit spannende initiatief.

Samen bouwen we aan een innovatieve toekomst voor onderwijs en technologie!