Eurostars oproep

Eurostars oproep

Bent u een innovatief MKB-bedrijf met een focus op R&D uit een Eurostarsland? En werkt u daarbij samen met ten minste één MKB-bedrijf uit ten minste één ander Eurostarsland? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Eurostars subsidie.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt jaarlijks € 22 miljoen beschikbaar voor het Eurostarsprogramma. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie onderzoekt of ontwikkelt u nieuwe producten, processen of diensten (met oog op commercialisatie), betaalt u minimaal 50% van de projectkosten zelf én dient het project binnen 3 jaar afgerond te zijn.

De subsidiepercentages voor Nederlandse deelnemers aan Eurostarsprojecten betreffen: voor mkb 50%, voor grote bedrijven 40% en voor kennisinstellingen 50%. De maximale subsidie voor de Nederlandse deelnemers bedraagt € 500.000 per project. De subsidie is enkel ter financiering van onderzoek- en ontwikkelactiviteiten.

Het aanvragen van de Eurostars subsidie bestaat uit twee stappen. Eerst moet uw voorstel internationaal goedgekeurd worden, waarna vervolgens de projectpartners 4 weken de tijd hebben om bij hun eigen nationale loket de subsidie op te vragen.

The Future heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden en uitwerken van aanvragen van Eurostars subsidies en kan u hier ook bij ondersteunen. Naast de subsidie aanvraag kunnen wij desgewenst gedurende uw project ondersteunen bij projectmanagement, -communicatie, -administratie en -verantwoording.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@tf-advies.nl of via het contactformulier op onze website om de mogelijkheden te verkennen voor uw project of bedrijf.