Ervaren subsidieadviseur

Dankzij jou kunnen organisaties in zuid Nederland naar hartenlust innoveren. Jij helpt ze namelijk met hun innovatieplannen, door het opstellen van roadmaps, projectplannen, begrotingen en subsidieaanvragen. De klanten - die jij zelf binnenhaalt – hebben allemaal een innovatiebehoefte. Jij helpt ze met je advies, maar zet hierbij ook junior adviseurs in die je coacht in het werk.

Hierom wil jij deze baan

Je doet zinvol werk, dat leidt tot ontwikkelingen met impact. Je hebt de ruimte om dat werk binnen te halen dat past bij jouw achtergrond en interesse. Voorbeelden hiervan zijn High Tech ontwikkelingen, duurzaamheid, circulaire economie, slimme zorgontwikkelingen en vele andere maatschappelijke ontwikkelingen.

Je krijgt de mogelijkheid om ondernemers en kennisinstituten écht te helpen. Je kunt in veel ‘keukens meekijken’; hierdoor heb jij grote afwisseling in het werk. Daarnaast bouw je mee aan The Future; een groeiend bedrijf, waar jouw inbreng écht wordt gewaardeerd.

Verder hebben wij veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed:

  • Bruto startsalaris van €4.500 – €5.500 per maand
  • Bonusregeling
  • 25 vakantiedagen
  • Reiskostenregeling
  • Een goede pensioenregeling, gericht op duurzaamheid
  • Gratis lunch op kantoor

Verder hebben we regelmatig bedrijfsuitjes en zitten we in een goed bereikbare, inspirerende werkomgeving in het Microlab op Strijp-S.

Werkzaamheden

Je ondersteunt klanten bij het waarmaken van hun ontwikkel- en innovatieplannen. Je helpt met het (gezamenlijk) maken van projectplannen; door een gestructureerd proces, zorg jij dat milestones, expertisebehoefte en een budgetplanning worden opgesteld. Indien nodig, zoek je expertisepartners en adviseer je over het aangaan van samenwerkingen binnen consortia. Ook adviseer je over de haalbaarheid en beschikbaarheid van subsidies voor de plannen.
Je leidt het volledige aanvraagtraject voor subsidies. Je verdiept je in de beschikbare regelingen, en zorgt dat er een succesvolle aanvraag wordt ingediend voor de opdrachtgever. Hiervoor breng je alle informatie bij elkaar die nodig is om de aanvraag te kunnen samenstellen.
Je bedient op actieve wijze jouw klanten en relaties. Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van hun innovatieplannen en dat ze bij jou hun adviesbehoefte neerleggen. Je bezoekt bedrijven, kennisinstituten, overheidsinstellingen, en (technologie-)beurzen. Op deze manier ontwikkel je je kennis over het werkveld en haal je werk voor jezelf en/of collega’s binnen.

Je werkt in teams aan projecten waarin je 1 of 2 (junior) consultants begeleidt. De opdrachten die jij aanneemt, worden deels door hen uitgevoerd. Jij beoordeelt hun werk, en zorgt dat hun adviezen en subsidieaanvragen goed geschreven en onderbouwd zijn. Je neemt ze mee naar opdrachtgevers zodat ze leren hoe klanten goed te adviseren.
Indien gewenst, help je de klant ook bij het managen van het door jou opgestelde ontwikkelproject. Je monitort hiervoor de voortgang van het project, zorgt dat de klant tijdig de benodigde middelen en expertise organiseert. Belangrijk hierbij is dat je de klant helpt te voldoen aan de vereisten van de subsidie(s).

Jouw profiel

Je functioneert op HBO of Academisch werk– en denkniveau. Je beschikt over een netwerk in het ecosysteem van ontwikkeling en onderzoek in de regio. Ervaring op 1 of meerdere van de maatschappelijke transities in de bedrijfsomschrijving is een pré. Verder herken je jezelf in het volgende:

Je bent analytisch, conceptueel sterk en hebt aantoonbare ervaring met het succesvol schrijven van project- en innovatieplannen.
Je beschikt over uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
Je bent ondernemend, klantgericht, ambitieus, initiatief en hebt lef.

Wie zijn wij?

The Future is een innovatie adviesbureau. We ondersteunen (netwerken van) bedrijven en kennisinstellingen bij het ontwikkelen van innovatietrajecten, het aantrekken van financiering en de administratieve begeleiding daarvan. De projecten waar we aan werken zijn zeer uiteenlopend, maar geven altijd invulling aan grote maatschappelijke uitdagingen.

Voorbeelden van thema’s waarin The Future actief is zijn de ontwikkeling van duurzame brandstoffen, verduurzaming van de bouw, circulair gebruik van kunststoffen, energieopslag & smart grids, smart city concepten, AI gerelateerde innovaties, innovatieve arbeidsmarktprojecten, innovatieve mobiliteit oplossingen en slimme zorgoplossingen. Je vindt enkele cases op deze pagina: https://tf-advies.nl/cases/. In de ontwikkeling van de projecten stellen we ons tot doel altijd toegevoegde waarde te bieden voor onze klanten en partners. Dit doen we door verder te kijken dan alleen de actuele financieringsbehoefte van de klant. We kijken naar het totaalplaatje, de verschillende R&D fases (en de daaraan gekoppelde financieringsbehoefte) en de route-to-market. Deze aanpak resulteert in excellente projectplannen, hoge slagingspercentages en tevreden klanten.

Interesse?

De werving voor deze vacature is uitbesteed aan TvdE. Bel voor meer informatie met Boudewijn Timmers van TvdE, op 06-4343 4146. Solliciteren kan via de sollicitatieknop op LinkedIn.