Metropool Regio Eindhoven stimuleert nieuwe projecten in energietransitie

De energietransitie en duurzaamheid zijn uitdagingen waar we voor staan en waar we met regionale partners werk van maken. Dankzij stimulans vanuit de MRE (Metropool Regio Eindhoven) en met ondersteuning van The Future zijn meerdere innovatieve partners erin geslaagd vier projecten te starten die echt het verschil kunnen maken.

Netcongestie in de Kempen

Industrieterrein Waterlaat in de Kempen transformeert in een ware “Energiehub”. Een oplossing waarbij netcongestie van energie door betere spreiding op bedrijventerreinen gezamenlijk wordt aangepakt. Bij succes ligt opschaling van het project op korte termijn binnen de mogelijkheden. Voorwaarde is openheid van bedrijven naar elkaar toe en de bereidheid samen te werken.

Projectpartners: het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), Alius, Avans Hogeschool, ScholtEnergy, en Gemeente Bergeijk

Haalbaarheidsstudie innovatieve en duurzame energieinstallatie

Verduurzaming van energie installaties bij renovatieprojecten is vaak complex, kostbaar en kennis en kunde ontbreekt. Het Integer Technologies energie regelsysteem is een totaalconcept dat helpt oude woningen op een efficiënter en betaalbare manier van het gas af te komen. Partners van kennisinstellingen en bouw- en installatiebedrijven participeren in dit project waardoor kans op succes en toepassing aanzienlijk toeneemt.

Projectpartners: Integer Technologie, Bouwhulp Groep, Heijmans, en NRGTEQ.

Interesse? Neem dan contact op met ons via info@tf-advies.nl of via het contactformulier.