Test Metalot @ Bavaria

Test hernieuwbare energie uit metaalpoeder

Energietransitie, opslag in metaalpoeder veelbelovend

Metalot Future Energy Lab werkt samen met partners aan versnelling van de energietransitie. Een van de veelbelovende projecten focust zich op grootschalige energie opslag op basis van van metaalpoeder. Locatie van deze test is bij projectpartner Bavaria in LIeshout (NL).

Test prototype Metal fuel installatie

Samen werken we aan innovaties in de energietransitie. Een perspectiefvolle baanbrekende ontwikkeling is de volledig circulaire CO2 vrije ijzerpoeder verbrandingstechnologie. Bij de verbranding van ijzerpoeder tot roest komt immers geen CO2 vrij. De roest wordt weer omgezet in ijzerpoeder, waardoor een circulaire en CO2 vrije energiedrager ontstaat. Voor deze omzetting is groene waterstoftechnologie nodig.

De demo opstelling staat bij Royal Swinkels Family Brewers in Lieshout.
Inspirerend om te zien is hoe projectpartners Metalot, Technische Universiteit Eindhoven, EMGroup, HeatPower en SOLID, samenwerken aan de oplossingen van morgen.Stap voor stap komt implementatie dichterbij.

In 2020 is bij Bavaria reeds een prototype succesvol getest met een vermogen van 100kW. Het doorontwikkelde systeem is nu opgeschaald naar 500kW-1MW.

The Future is van het begin af aan betrokken bij Metalot.